Skip to content
+47 4137 4130 info@yourbrandvision.com

Grafisk design er som en mikrofon.

I disse dager kan man nesten bli litt flau og skamfull hvis man deler noe på sosiale medier som IKKE handler om Ukraina. Folk putter Ukrainske flagg på profilbildene sine og støtte-erklæringer og alvorstunge memer om krig ligger som en gråsvart tåke i mediene.

Det er lett å forstå at når man føler avmakt og ikke kan gjøre noe, gjør man noe man kan, selv om det ikke hjelper. Jeg har alltid vegret meg for deltagelse i enhver aktivitet som handler om å vise at man er den flinkeste i klassen til å sørge offentlig uten at det hjelper en dritt, så derfor har jeg ikke noe Ukrainsk flagg på mitt profilbilde. Det betyr IKKE at jeg ikke føler med, er sjokkert, oppgitt og skremt, snarere tvert i mot. Jeg tar det imidlertid som en selvfølge at ethvert oppegående menneske ER DET i den nåværende situasjonen, flagg eller ikke flagg på profilen. Men jeg laget denne:

Som sagt, kan det føles tungt å prøve å komme gjennom med en annen type budskap i disse dager. Jeg prøver å få folk til å melde seg på et workshop i grafisk design og bli studenter ved min skole. Herregud, tenker du sikkert, kan ikke denne gale design-dama holde kjeft om sine farger og fonter en liten stund og prøve å gjøre noe som kan bidra til verdensfreden?

Og da svarer jeg: Nei, hun kan ikke det. Og det burde ingen andre grafiske designere heller.

Grafisk Design er som en mikrofon. Den forsterker ethvert budskap den tjener. Så mange viktige budskap trenger å bli forsterket, å bli mer tydelig og synlig. Budskap fra folk hvis arbeid motarbeider de holdningene i verden som kan bringe “ledere” som Putin til makten.

Jeg er ikke så naiv at jeg tror at grafisk design alene kan stoppe den nåværende krisen. Men når grafisk design blir tatt i bruk av de gode kreftene kan den gjøre dem sterkere, tydeligere og mer synlige. Jeg står til disposisjon.

I mellomtiden prøver jeg altså å lære folk å lage god, grafisk design. Broter School of Design er åpen for nye studenter. Jeg skrev veldig utfyllende om skolen i den forrige utgaven av dette nyhetsbrevet. Hvis du ikke fikk det med deg, kan du lese det her.

Onsdag 16. mars kl 18.00 holder jeg en åpen “Graphic Class” på Zoom. Dette er en workshop der du kan få et inntrykk av hvordan vi jobber i Broter School of Design. Ta gjerne med en venn eller kollega som kan ha nytte av noen enkle grafiske tips med stor effekt. Kurset “Graphic Design 101” passer for:

  • Småforetakere som velger å lage sine egne grafiske greier, som poster til sosiale medier, flyers, visittkort eller lignende.
  • Folk i markedsavdelinger som ikke er grafisk utdannet, men som ender opp med å gjøre grafisk arbeid allikevel.
  • Grafisk personell som er litt “rustne” og vil koste på seg en porsjon faglig oppdatering og inspirasjon.
  • Ungdom som vil søke videre utdanning innenfor visuell kommunikasjon og som trenger en kompakt faglig kraftpakke i forkant av en søknad/inntaksprøve ved høyere utdanninger. 

Gi beskjed om du blir med på grafisk workshop ved å registrere deg her.

Vi sees!

Varme hilsner,

Hanne

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen − 12 =

Back To Top