Skip to content
+47 4137 4130 info@yourbrandvision.com

Hvorfor ONE-BIT?

Jeg har skrevet og snakket om viktigheten av å ha en ONE-BIT logo flere ganger enn jeg kan huske. Det gjør kanskje ikke du heller, så jeg våger en liten repetisjon:

Hva er en ONE-BIT logo? Det er en logo som, om nødvendig, kan gjengis med bare 1 farge og fortsatt gi mening. Dette betyr i praksis at delene av av logoen må være skilt fra hverandre med hvitt, eller luft, eller ikkeno’, alt etter hva du velger å kalle det. Du kan tenke på en ONE-BIT logo som et stempel.

Det er mange grunner til at du bør ha en ONE-BIT logo.

Som et stempel er logoen i praksis det samme som en bokstav-form. Alle våre bokstav-former er stempler. Et logo-ikon som er ONE-BIT viser en klar visuell tilhørighet til bokstavene i logoen. Det gleder øyet og vår logiske sans, selv om du ikke kan forklare hvorfor.

En annen grunn er at med sine definerte, adskilte former, kan en ONE-BIT logo skjæres ut av metall, preges i lær eller freses inn i ulike materialer.

Er logoen din en intrikat tegning der farger ligger inntil hverandre uten å være adskilt av hvitt, kan du ikke gjøre noen av disse tingene med den, og den vil se ut som det den er; en tegning ved siden av et navn.

Sjelden har jeg fått en bedre demonstrasjon på viktigheten av å ha en ONE-BIT logo enn i denne videoen fra Norsk Byggebransje. Klikk på bildet for å komme til videoen, så skjønner du hva jeg mener.

Jeg har fått et flott verktøy i form av denne videoen. Den vil hjelpe meg hver gang jeg skal prøve å forklare en ny logo-eier om viktigheten av ONE-BIT. Denne forklaringen inngår i enhver logo-brief jeg gjør med folk som vil ha en ny logo. Jeg forklarer også om andre krav til en moderne, digital logo, slik at de får et identitets-merke som er mest mulig fleksibelt og kan gjøre jobben overalt der vi må være tilstede med vår markedsføring. Både på trykk og digitalt. La oss ta en prat, hvis du tenker på å få laget en ny logo. Bedre føre var…

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 − four =

Back To Top