Skip to content
+47 4137 4130 info@yourbrandvision.com

Bli gjenkjent med illustrasjoner!

Maslow

Bli gjenkjent med illustrasjoner!

Visuelt innhold blir bare viktigere og viktigere på web og i sosiale medier. Vi jakter på bilder og forsøker å unngå de aller dyreste bildebankene. Problemet med alle bildebanker, enten de er “gratis” eller koster masse penger,er at alle har tilgang til de samme bildene.

Det kan vel ikke være noe problem, sier du sikkert nå, det er jo millioner av bilder. Og det er det.

Men vi velger veldig ofte likt. De samme modellene går igjen over alt.
Det finnes et par mennesker som jeg har sett i alle tenkelige og utenkelige profesjonelle roller; alt fra lege til rørlegger.
Det er surt hvis tannlegekontoret over gangen har samme dama på nettsiden sin som du har på din – som regnskapsfører.
Jeg holder derfor alltid en knapp på “hjemmetatte” bilder. Ta bilder av de menneskene, stedene og tingene som din kommunikasjon virkelig handler om. Da slipper du også det amerikanske preget som kjøpebildene ofte har.

Stockholm

En annen måte å være autentisk på i bildeveien er å ha sine egne illustrasjoner. Og da mener jeg ikke illustrasjoner som du kjøper på de samme amerikanske bildebankene, men illustrasjoner som er laget for din virksomhet av en som virkelig kjenner den.

Illustrasjoner kan brukes på nettet, i sosiale medier, i Powerpointpresentasjoner og i all annen markedskommunikasjon.
De er bare DINE, representerer bare din virksomhet og gjenkjennelseseffekten blir derfor stor.
Illustrasjoner er som regel tegninger av en eller annen sort. Fordelen med tegninger er at de kan vise et konsept eller poeng på en mye klarere måte enn et fotografi. Hvorfor? Jo, fordi en tegning lar oss spissformulere og forenkle.
En tegning kan gjøre det lettere å forstå et abstrakt konsept som en prosess, metode eller et system som du underviser i eller selger.

Når jeg sier tegninger, så mener jeg ikke bare ting som er tegnet for hånd, men også alle slags kreative hybrider som kan lages på en Mac. Alt fra blyanttegninger til detaljert informasjonsgrafikk.
Det finnes tusenvis av ulike stiler innenfor illustrasjon. Lag en stil (sammen med din designer eller illustratør) som passer godt til virksomheten og hold deg til denne for visuell konsistens.
Tegninger kan lages i dine profilfarger, så blir de enda lettere
å kjenne igjen som “dine”.

lunch for fire

Noen som virkelig har forstått verdien av å bruke illustrasjoner er YOAST. De er verdensledende på SEO, (søkemotoroptimalisering).
Et venstre-hjerne-halvdels område som for de fleste kan være ganske tungt å pløye seg gjennom.
Nettsiden til Yoast bruker flere visuelle virkemidler for å veie opp for sitt noe “heavy” tema. Fargebruken er sprakende og sidene er fulle av fargerike og frodige ikoner og illustrasjoner i ekte “Yoast-stil”!
Hvordan får de til dette? 
Jo, Yoast har sin egen illustratør som heter Erwin Brouwer.

I denne bloggposten er det en del illustrasjoner som jeg har laget for kunder og til eget bruk. Si fra hvis du vil snakke med meg om brandede illustrasjoner eller andre viktige deler av din visuelle branding. hanne@yourbrandvision.com

hotell
Datakommunikasjon
Hanne Brøter kaffepause

Det er ikke så lett å vite hvor man skal starte med visuell branding og grafisk design.
La oss ta en prat, og se hvordan jeg kan hjelpe deg der du befinner deg akkurat nå!
Du kan avtale en tid ved å sende en mail til hanne@yourbrandvision.com. Jeg er nysgjerrig på hva du har å si! Denne samtalen er kostnadsfri.

Last ned din kostnadsfrie,
praktiske guide til 
Visuell Branding!

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen + twenty =

Back To Top