Skip to content
+47 4137 4130 info@yourbrandvision.com

Vectorlove fra første møte

Vectorlove fra første møte

Hvorfor bruke vektor-illustrasjoner? Og hva i all verden er en vektor, forresten?

Det er to måter å lage illustrasjoner på ved hjelp av en datamaskin; med piksler og med vektorer.

Pikselbaserte illustrasjoner er bygget opp av små kvadratiske bildepunkter, såkalte piksler. Hvis en pikselbasert illustrasjon blir forstørret for mye, vil motivet få rutete linjer, vi sier at bildet ser “pikselert” ut.

Vektorer er en måte å fortelle datamaskinen hva den skal vise innenfor en vektorbane. Denne metoden er uavhengig av oppløsning, noe som betyr at vektorgrafikk kan bli skalert endeløst uten å miste sin skarphet. Dette er den riktige måten å lage logoer og ikoner på, og den er også velegnet til å skape illustrasjoner.

På grunn av måten den er laget på, har vektorgrafikk ofte et “enkelt” utseende som fokuserer på hovedtrekkene i et motiv. Den egner seg utmerket til abstraksjon og følger design prinsippet “less is more”. Vektorgrafikk er relativt rask å lage (når man får teken på det), kan se veldig flott ut med bare noen få farger, og disse fargene kan meget godt være dine brand-farger.

Følgelig kan du få laget et sett av unike, skreddersydde illustrasjoner og behøver ikke frykte at konkurrenten vil dukke opp med akkurat de samme illustrasjonene som deg, fordi dere har kjøpt fra den samme bilde-basen. Du vil få dine helt egne vektor-bilder som kan fronte ditt brand og være en del av virksomhetens visuelle språk. Vektorgrafikk kan brukes i annonser, på nettsider, på bokomslag, i bilder og headere for sosiale medier, på postkort og skilt, for å nevne noen bruksområder. Vektorgrafikk øker i popularitet.

Nylig laget jeg denne megafonen for en kunde. Etter å ha søkt høyt og lavt for å finne et passende bilde til en header/annonse, foreslo jeg at vi kunne lage en vektor-illustrasjon i virksomhetens farger. Den umiddelbare tilbakemeldingen var begeistring og et ønske om “mer i samme stil”.

Vektorgrafikk må lages i et digitalt tegneprogram som støtter vektorer. Mitt valg er Adobe Illustrator, som var det første dataprogrammet jeg lærte å kjenne etter at jeg skiftet fra musikk til grafisk design som hovedbeskjeftigelse her i livet. Det var #vectorlove fra første møte. Jeg startet å tegne og har ikke stoppet.

Jeg har bestemt meg for å vise fram en del av mine Illustrator-tegninger.  Under hashtaggen #vectorwitch på Instagram, vil jeg poste vektorgrafikk jeg har skapt før og nå. Gammalt og nytt. Både profesjonelle og private tegninger. Følg gjerne #vectorwitch på Instagram for å se bredden i denne typen illustrasjoner.

Har DU noengang søkt forgjeves på bildebaser etter en serie med ikoner eller illustrasjoner for din virksomhet, og måttet gi opp fordi det er vanskelig å finne akkurat det du trenger, –og i dine brand-farger?

La oss ta en prat og lage en plan for å skape akkurat det du trenger.

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × 5 =

Back To Top