Skip to content
+47 4137 4130 info@yourbrandvision.com

Det er jo bare et visittkort…

Visittkort

Det er jo bare et visittkort…

For noen uker siden fikk jeg besøk av en gammel venn. 
Skravla gikk om løst og fast i timer, og i løpet av samtalen forærte han meg visittkortet sitt, 
- som han tydeligvis var ganske stolt over.

– Så fint, sa jeg, for jeg vil jo ikke punktere noens stolthet over 
noe de har fått laget og betalt for. – Det kommer fra Vista Print, ikke sant?
(for jeg kunne ikke dy meg helt alikevel)

– Hvordan kan du vite DET?, spurte han forbløffet, og da sa jeg som det var at jeg kjente igjen designen, eller dekoren som jeg heller ville si. 
De krusedullene kunne bare komme fra Vista Print. Visittkortet var så “brandet” 
fra Vistaprint, at en VP-logo på kortet var helt overflødig.

Min venn viste meg også noen kjempefine profesjonelle portretter som han hadde fått tatt av seg selv, og DE var virkelig helt prima.
Så kjørte han videre til Sunne, men visittkortet lå igjen på kjøkkenbordet mitt, og de flotte profesjonelle bildene fortsatte å passere i revy for mitt indre øye. Jeg måtte bare sjekke hvordan kombinasjonen av dem ville se ut. Det ble slik: (bilde før og etter)

visittkort sammenligning

Når vi bestiller visittkort eller andre trykksaker fra Vistaprint,
har vi disse mulighetene:

1. Bruke en ferdig dekor fra VP, eller:
2. “Designe selv” online ved å laste opp vår egen logo eller bilde og kombinere det med typografi fra Vistaprint, som byr på et eventyrlig utvalg av snåle fonter, eller:
3. Laste opp vår egen design.

Ja, jeg vet at det siste høres vanskelig ut. Det er ikke alle gitt å kunne designe noe selv. Derfor skal du la en grafisk designer hjelpe deg med dette. Da kan dere sammen skape ett kort som er autentisk for deg og din virksomhet. Som er individuelt utformet for deg, og bruker din grafiske profil, hvis du har noen. Hvis du ikke har noen, er visittkortet et veldig praktisk og overkommelig lite sted å starte.
Det er ikke så morsomt å komme på konferanse og se at en kollega i bransjen har valgt akkurat samme VistaPrint-dekor som en selv 🙂

VIKTIG: Dette er ikke dissing av VistaPrint! Jeg elsker dem og har flere ganger tidligere skrytt av deres kvalitet, fart og ikke minst kundeservice. Det er heller ikke slik at de ferdige visittkort-dekorene er “dårlig design”, mange av dem er veldig snertne. 
Det er bare det at designerne som har skapt disse kortene aldri har truffet DEG!
De kan ikke skape noe basert på en kjennskap til deg som de ikke har!

Jeg må smile litt når jeg ser samlingen med ferdige dekorer hos Vista Print. Det er så mye kreativitet. Eksemplene minner meg om den gangen vi gikk på designskole og var så designkåte og fulle av ideer, at vi uoppfordret og oppdragsløst skapte både logoer, visittkort og masse annet stash i håp at vi engang skulle få en kunde som passet inn i
det vi hadde gjort. Vel ute av skolen, lærte vi fort at det ikke var sånn ting fungerte.

En design som skal gjøre en jobb for en virksomhet, må ALLTID begynne HOS virksomheten og fange dens egenart – ikke omvendt.
Men det er jo alltid gøy å øve seg med glede 🙂

Trenger DU visittkort?

Hanne Brøter kaffepause

Det er ikke så lett å vite hvor man skal starte med visuell branding og grafisk design.
La oss ta en prat, og se hvordan jeg kan hjelpe deg der du befinner deg akkurat nå!
Du kan avtale en tid ved å sende en mail til hanne@yourbrandvision.com. Jeg er nysgjerrig på hva du har å si! Denne samtalen er kostnadsfri.

Last ned din kostnadsfrie,
praktiske guide til 
Visuell Branding!

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − two =

Back To Top