Skip to content
+47 4137 4130 info@yourbrandvision.com

Pass på avstanden!

Lager du visuelle uttrykk for sosiale medier i Canva eller annen programvare? Sosiale medier blir i stor grad fordøyet via mobil.  Instagram er nesten utelukkende en “mobil-greie”. Mobiltelefoner kommer i ulike størrelser, men samtlige skjermer er mindre enn dem du finner på en laptop eller stasjonær maskin.

Når vi lager visuelle uttrykk til Instagram kan vi tenke på det som å lage noe som skal betraktes på avstand. Alt blir mindre når vi ser på det fra avstand.

Når vi åpner en ny fil i Canva fra det pre-settet som heter “Instagram Post” vill Canva gi deg en fil som er 1080×1080 pixler. På min Macbook Pro 15 tommer, åpner denne filen seg i 70% zoom. En større skjerm ville antagelig gitt meg en enda høyere zoom level.

I Canva ser dette ut som en kjempe-flate! Det er fristende å fylle den med alt for mye tekst og bilder. MEN: Husk at folk bruker telefonene sine til å sjekke Instagram, og på en telefon vil dette post-bildet se mye mindre ut enn det gjør mens du holder på å lage det i Canva. Du vil jo at ditt viktige budskap til skal nå ut til og hjelpe dine følgere, så du MÅ gjøre det mulig for dem å lese hva som står i bildet! Husk også på å bruke en font som tåler å bli nedskalert uten å bli uleselig.

Jeg har funnet ut at å jobbe i 25% zoom i Canva (eller Indesign som jeg bruker!) vill gi meg en realistisk betraktningsavtand og vise bildet slik det kommer til å se ut på min telefon. Du kan prøve det samme. Hold telefonen opp mot skjermen din og zoom ut i Canva til de to kvadratiske flatene (det på telefonen og det på skjermen) ser like ut – for ditt øye.

Og forresten: Facebook-bilder ser kanskje større ut enn Instagram bilder på Desktop, men de får IKKE folks telefon-skjermer til å vokse! På en mobil vil også Facebook bilder ha “Instagram størrelse”.

Hvis du trenger hjelp til å lage bilder til sosiale medier som er lettleste og formidler ditt budskap effektivt, OG SOM ER I DIN GRAFISKE PROFIL, skal du bare si fra. Jeg vil gjerne hjelpe deg.

Last ned din kostnadsfrie,
praktiske guide til 
Visuell Branding!

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + eight =

Back To Top