Skip to content
+47 4137 4130 info@yourbrandvision.com

QUOTE POST #8

MARGARET OSCAR: Designers are meant to be loved, not to be understood.

Dette sitatet passer veldig godt fra en designer på Valentines Day.

Selvsagt vil nok enhver designer gjerne bli elsket, men det viktigste for oss er nok å få tillit og respekt som eksperter på vårt område.

Noen mennesker BESTILLER bokstavelig talt arbeid fra en designer på en måte som kan få oss til å spørre: “Skal det være med rekesalat eller løk, frue?”

Jeg antar at du ikke ville sette deg i tannlegestolen og fortelle tannlegen hva hun skal gjøre? Tannlegen er en ekspert på sitt område. Du respekterer henne og stoler på at hun kommer til å velge den behandlingen som er korrekt og mest passende for hva hun nå måtte oppdage i tanngarden på deg. Du har ikke mulighet til å ta avgjørelser i dentale problemstillinger, for du er ikke tannlege.

For problemstillinger innenfor grafisk design er det ikke så enkelt. Tittelen grafisk designer er ikke beskyttet. Dette betyr minst 2 ting:

1. Enhver som ønsker å gå til innkjøp av en MAC og starte et abonnement på Adobe Creative Cloud programvare-pakker, kan kalle seg for grafisk designer og sette igang med å praktisere faretruende “design”.

2. Folk i alminnelighet tror at de er berettiget til å mene noe om grafisk design i like stor grad som en profesjonell grafisk designer. Deres meninger er svært subjektive, og ikke basert på den kunnskapen om lesbarhet, oppfattelse, markedsføring og tekniske krav til ulike produksjonsmåter som en profesjonell grafisk designer har. ALLE kan jo designe, ikke sant? HURRA! Særlig hvis du er en kvinne med sans for hjemme-innredning, moter eller kreative hobbyer.

Begge disse scenarioene er svært uheldig for forretningsdrift. Tid, penger og andre ressurser blir sløst vekk på grunn av dem. I tillegg blir tillit og respekt for grafisk design som et ekspert-område utvannet.

Jeg har en meget god venn som tidligere praktiserte som leadership coach. Hun pleide å si: “Mine klienter får ikke alltid det de vil ha, men de får det de behøver.”

Du trenger ikke elske oss.

Bare stol på oss.

Quote Posts er tanker og refleksjoner som kommer til meg mens jeg sitter og lager bilder med quotes til sosiale medier. Det er alltid en grunn til at et sitat snakker til meg og jeg bestemte meg for å dele mine fabuleringer med deg. Mange av sitatene er om design, men noen er det i utgangspunktet ikke, selv om de også gjelder for design og designere. Jeg vil gjerne høre hva du synes

Last ned din kostnadsfrie,
praktiske guide til 
Visuell Branding!

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 − five =

Back To Top