Skip to content
+47 4137 4130 info@yourbrandvision.com

QUOTE POST #5

Quote Posts er tanker og refleksjoner som kommer til meg mens jeg sitter og lager bilder med quotes til sosiale medier. Det er alltid en grunn til at et sitat snakker til meg og jeg bestemte meg for å dele mine fabuleringer med deg. Mange av sitatene er om design, men noen er det i utgangspunktet ikke, selv om de også gjelder for design og designere. Jeg vil gjerne høre hva du synes

DAVID CARSON: Graphic design will save the world right after rock and roll does.

Dette er et ironisk sitat for meg. Like lite som vi tror at Rock and roll skal redde verden, tror vi at grafisk design skal gjøre det. Ha-ha, liksom.

Når jeg er i det svarte hjørnet og ser på all den dritten som folk kaller design og omgir seg med på nettet og i print, tenker jeg at verden vil bedras og det ikke er noen vits i å skape og lære bort god grafisk design som en del av et “changemaking” entreprenørskap.

Hva i all verden kan det ha å si for verdens redning at vi ikler våre verbale budskap en attraktiv visuell form? Og da må jeg jo øyeblikkelig korrigere meg selv.
Det kan ha ganske mye å si, faktisk.

Grafisk Design er i seg selv temmelig nøytralt. Det er ikke verken “FOR” noe eller “MOT” noe. Grafisk design er en strukturende metode man bruker for å gjøre budskap lettere å lese og forstå. Enhver for form budskap. Som en mikrofon forsterker stemmen til en diktator, forsterker den like godt stemmen til en forkjemper for kvinners rettigheter. Mikrofonen har ingen egen mening. Men det er uten tvil slik at den lar stemmen bære lenger og høres av fler, enn om man ikke har en mikrofon.

Slik også med design. God design er en meget sterk mikrofon. Er du en pasjons-drevet entreprenør med et budskap som på en eller annen måte er viktig for verden, skal du bruke god design.

Akkurat som det har tatt mange år og mye teknisk kunnskap om elektronikk og akkustikk for å frembringe en god mikrofon, er god grafisk design også bygget på mange, faktisk hundrevis av års akkumulert erfaring og kunnskap om oppfatning og lesbarhet.

Ville du prøve å entre scenen med en hjemmelaget mikrofon? En hjemmelaget mikrofon ville ikke forsterke stemmen din i tilstrekkelig grad og kanskje resultere i akustiske fenomener som hylelyder og knitrende støy.

De grafiske utgavene av dette er visuell støy, upassende typografi, farger som krasjer og tekst og bilder som slåss om oppmerksomheten. Hjemmelaget grafisk design vil mao. hindre ditt viktige budskap å komme ut på en klar og tydelig måte.

Er du en lightworker, en passjonert entreprenør med et budskap som er viktig for verden, sørg for å skaffe deg en profesjonell “mikrofon”, bruk en profesjonell grafisk designer som kan gi budskapet ditt en klar, tydelig, troverdig og profesjonell form, slik at stemmen din bærer helt fram til dem du kan helpe!

Last ned din kostnadsfrie,
praktiske guide til 
Visuell Branding!

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one + seventeen =

Back To Top