Skip to content
+47 4137 4130 info@yourbrandvision.com

QUOTE POST #1

Quote Posts er tanker og refleksjoner som kommer til meg mens jeg sitter og lager bilder med quotes til sosiale medier. Det er alltid en grunn til at et sitat snakker til meg og jeg bestemte meg for å dele mine fabuleringer med deg. Mange av sitatene er om design, men noen er det i utgangspunktet ikke, selv om de også gjelder for design og designere. Jeg vil gjerne høre hva du synes

Dali: Have no fear of perfection – you’ll never reach it.

Dette sitatet får meg til å trekke skjevt på smilebåndet. De fleste av oss har vel ingen frykt for perfeksjon, men heller for at ting ikke skal være perfekt, eller bra nok. Å være perfekt er tidens løsen, og sosiale medier er fulle av en perfekt redigert virkelighet som sier nada om hvordan folk egentlig er eller har det. Så kommer slutten på utsagnet og stikker hull på det den første delen med vissheten at om vi aldri kommer til å bli perfekte uansett noen av oss. Pust ut og senk skuldrene!

Som entreprenør er jeg meget familiær med diagnosen Perfeksjons Paralyse, men tilstanden er nok mere utbredt enn som så. Det handler om hvordan vi ikke tør å slippe noe ut i verden eller gjøre noe som andre kan se, før det er helt perfekt.

For å få én ting til å være “perfekt” betyr det ofte at noe annet må være perfekt først og denne argumentasjonen rammer i sin tur neste ting, – og neste. Resultatet blir en ond sirkel der man ikke vet hvor man skal begynne. Overwhelm og procrastination. Her snakker jeg av erfaring, men kanskje du også kjenner deg igjen:

F.eks kan man ikke begynne å gi ut et nyhetsbrev før man har en nettside å henvise til og som man kan være bekjent av å sende folk til. For at nettsiden skal være ferdig og “perfekt” må man ta nye profesjonelle bilder av seg selv, oppdatere innholdet osv. osv. For å kunne oppdatere innholdet må kan kanskje skrive nye tekster og lage nye illustrasjoner. Det hele begynner å ligne en nedadgående spiral der man snakker stygt til seg selv, ofte og høyt og forurenser NUET.

Mitt modige hverdagsmål er å gi blaffen i denne lange lenken av påfølgende perfeksjonisme og heller ta aksjon og implementere der jeg kan. Her og nå. Jeg prøver ikke å få det til å høres lett ut. Det er ikke det.

Gi ut det du har. Forskjellen på å “shippe” eller la vær å gjøre det, er som forskjellen på 0 og 1.

Perfeksjonisme er en effektiv form for prokrastinering. Man vil helst utsette. “It’s cold out there”.

Det er ikke noe morsomt utenfor komfortsonen. Men alt jeg gjør i dag, var jo engang der. Når jeg får hetta ved tanken på ett eller annet, er det greit å støtte seg på Dali. Have no fear of perfection – you’ll never reach it. Eller som svenskene sier: Skit samma!

Last ned din kostnadsfrie,
praktiske guide til 
Visuell Branding!

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − seven =

Back To Top