Skip to content
+47 4137 4130 info@yourbrandvision.com

Så du slipper å hyre en grafisk designer.

Har du noen gang fulgt et eller annet coaching-program for foretakere? Jeg har. Noen er veldig dyre og langvarige, noen mindre kostbare og av kortere varighet.
Alle følger omtrent samme opplegg. Vi lærer om hvordan man skal finne sin potensielle ideelle klient og kommunisere med vedkommende på en måte som skaper tillit, slik at han/hun velger DEG når behovet oppstår for en slik tjeneste som du tilbyr. Det handler med andre ord om “marketing”. Vi lærer om hva våre nettsider skal kommunisere, om innhold på sosiale medier, nyhetsbrev og printet materiell som foldere, kunderbrev m.m.m.

Før eller senere dukker denne setningen opp fra guruen/kursholderen: …Og her viser vi deg hvordan du kan få til alt dette selv, så du “slipper å hyre en grafisk designer”. Det deles ut maler og eksempler, og vi får anbefalinger til DIY apper som “gjør alle til en grafisk designer”.

Det man glemmer er at Grafisk Design er en ekspertise på lik linje med den vi ser hos andre profesjoner. Jeg antar at du vil nøle noe med å sette i gang på egen hånd som tannlege, –kanskje ikke engang som frisør?? Konsekvensene av å praktisere i fri dressur innenfor slike fag er innlysende; når ekspertisen og håndlaget svikter på grunn av ikke-eksisterende opplæring og trening, kan resultatet bli det motsatte av det vi ønsket oss. Kanskje fatalt.

På en liste over ting som man “man med letthet kan fikse sjøl” kommer grafisk design alikevel ut som en klar nummer 1:

Grafisk Design
Plenklipping
Husvask
Frisør
Tannlege

Vi “setter bort” alt fra plenklipping til dental behandling. Noen tjenester setter vi bort med selvfølge, fordi vi tross alt innser at vi ikke er kvalifisert til å gjøre dem, og mange fordi vi innser at våre timer er bedre brukt på fakturérbart arbeid og fordi vi ser at en ekspert gjør bedre og raskere arbeid enn oss selv. Selv om vi “hadde klart” å gjøre jobben selv, – på en måte.

Allikevel fortsetter mange foretakere å bruke mye tid på å utføre grafisk design. De driver på i timesvis i Canva eller Powerpoint og produserer ting som muligens høster anerkjennelse fra gamle foreldre, ektefeller og gode venninner, men som inneholder feil som kveler kommunikasjonen eller fører til misforståelser. Litt kjærlig hjelp fra en grafisk designer ville luket ut slike feil.

Jeg er pasjonert opptatt av at foretakere skal innse betydningen av et profesjonelt utseende. Jeg husker så godt en gang en klient kom tilbake til meg og skrøt av hvordan hun bokstavelig talt kjente at selvtilliten VOKSTE når hun brukte materiell som jeg hadde hjulpet henne å skape. Det er slike øyeblikk som får meg til å ville fortsette å hjelpe både coacher og andre foretakere med å finne deres idelle klienter ved hjelpe av tiltrekningskraften i konsistent visuell branding og profesjonell grafisk design.

Jeg kan hjelpe på 2 måter:
1. En nyttig “pakke” på et antall timer i måneden vil frigjøre deg fra oppgaver som strengt tatt ikke er innenfor din brillianse. Overlat “løpende” grafisk design til meg og du får en medarbeider på teamet som identifiserer seg med din virksomhet og tar ansvar for hvordan den ser ut. Pakker kan skreddersys. La oss ta en prat.

2. Hvis du ønsker å lære hvordan du kan utføre grafisk design selv på en forsvarlig måte, er du velkommen til Broter School of Design

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × five =

Back To Top